dakdekkerprijzen.nl - Online prijzen vergelijken van erkende dakdekkers uit uw regio!

Menu

 

Dakisolatie: materialen & weetjes

Kwaliteitsvolle daken zijn altijd goed geïsoleerd. Dankzij dakisolatie bespaar je flink op je energiefactuur. Via het dak ontsnapt namelijk één kwart van alle geproduceerde warmte. Bekijk hieronder geschikte isolatiematerialen voor daken.

 

Dakisolatie met minerale wolsoorten

Veelgebruikte dakisolaties zijn gespoten (glaswol) en rotswol. Het grootste voordeel is dat ze makkelijk te verwerken zijn en erg goed isoleren. De kostprijs van dergelijke isolatiematerialen is laag. Ze hebben dan ook een prima prijs-kwaliteitverhouding.


Dakisolatie op hellend dak

 

Milieuvriendelijke isolatie

Er zijn natuurlijk ook isolatiesoorten die uitermate vriendelijk zijn voor het milieu. Voorbeelden hiervan zijn schapenwol, papiervlokken, houtwol, kurk en hennep. De ecologische voetafdruk van deze isolatiematerialen is klein. Andere troeven zijn de damopenheid en de hoge warmteopslagcapaciteit.

 

Subsidies

In Nederland zijn er subsidies voor isolatie, dus ook voor dakisolatie. Op verschillende niveaus kan je premies verkrijgen. Hierdoor wordt de totale kostprijs verlicht. Daarom is het niet nodig om nog langer te twijfelen over deze investering. Dankzij de steun van de overheid, wordt de terugverdientijd een pak korter. Informeer je bij je gemeente.

 

Plaatsing door een erkende vakman

Zoals ook het geval is bij andere dakwerken, laat je ook hier de werken over aan een erkende vakman. Zo ben je er altijd zeker van dat de klus correct geklaard wordt. Als je fouten maakt door het zelf aan te pakken, ben je veel meer geld kwijt.