Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerprijzen.nl
Dakdekkerprijzen.nl Online info & advies over de verschillende soorten dakwerken en hun prijzen.
banner image

Bitumen dakbedekking

Een bitumen dakbedekking wordt vaak gebruikt voor het bekleden van platte daken. Het is goedkoper dan EPDM maar gaat ook minder lang mee. Het prijsverschil tussen beide materialen hangt af van de oppervlakte van uw dak. Voor een vrijblijvende prijs, inclusief plaatsing, verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice.

 

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen zijn al zeer oud en komen al in het begin van de mens voor. Heel vroeger werden bitumen al gebruikt om de buitenwanden van schepen bestand tegen water te maken. Bitumen ontstaan wanneer olie wordt geproduceerd, hierdoor krijgen ze eigenschappen wat ze ideaal maakt voor het bedekken van daken. In Nederland zijn vrijwel alle daken bedekt met bitumen dakbedekking. Bitumen zijn waterdicht, enorm sterk, goed bestand tegen onnatuurlijke stoffen en ze zijn erg kleefbaar op veel verschillende materialen.

De levensduur van bitumen dakbedekking bedraagt gemiddeld 20 à 40 jaar. Let op, de effectieve levensduur is sterk afhankelijk van het merk, het onderhoud en de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing.

 

Hoeveel kost bitumen dakbedekking?

Hoe hoog de prijs is van uw nieuwe bitumen dakbedekking hangt van een aantal factoren af. Natuurlijk hangt het af van door wie u de bitumen dakbedekking laat leggen, ieder bedrijf rekent immers net iets andere prijzen.

Verder hangt het er ook erg van af of de laag bitumen dakbedekking bovenop uw oude dakbedekking geplaatst wordt of dat de gehele dakbedekking vervangen moet worden. De dakbedekking moet bijvoorbeeld vernieuwd worden wanneer u uw dak wil laten isoleren of wanneer er al meerdere daklagen over elkaar heen liggen. Er kan dan niet nog een laag op want dat brengt wellicht de constructie van uw dak in gevaar, het wordt dan te zwaar.

Doorgaans betaal je een prijs van gemiddeld € 40 à 60 (incl. btw en plaatsing).

Benieuwd naar de prijs van een professionele dakdekker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvend verschillende offertes van onze aangesloten vakmannen. Klik hier voor meer informatie.

 

Bitumen dakbedekking

 

Wat zijn dan de nadelen van bitumen dakbedekking?

Bitumen klinken als de ideale dakbedekking. Helaas kleven er ook een aantal nadelen aan het hebben van bitumen dakbedekking. Zo is bitumen dakbedekking slecht bestand tegen zuurstof en UV. Verder gaat het relatief niet erg lang mee. Ook is bitumen dakbedekking niet elastisch wat er voor zorgt dat bij kou hij heel hard wordt en wanneer het warm is heel zacht.

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bitumen dakbedekking zo lang mogelijk mee gaat?

U wilt er natuurlijk voor zorgen dat uw bitumen dakbedekking zo lang mogelijk meegaat. Het is immers een grote klus om uw dakbedekking te vervangen. Er zijn eigenlijk drie dingen waar u op moet letten wanneer u wil dat uw dakbedekking zo lang mogelijk meegaat.

1. Groendak. Een groendak kunt u op uw dak laten aanbrengen. Een groendak kan bestaan uit mos, kruiden, planten en soms zelfs uit bomen! Door een groendak kan uw dak wel zestig jaar meegaan. Een groendak beschermt uw dak niet alleen, het is ook nog eens heel goed voor het milieu en de portemonnee doordat het heel isolerend werkt.

2. Kiezelstenen. Door kiezelstenen komt er minder UV-straling op uw dak. Uw dak gaat zo dus langer mee. Ook wordt uw dak minder geraakt door andere invloeden van buiten.

3. Jaarlijkse schoonmaakbeurt. Niemand zit er op te wachten, maar met slechts ieder jaar een kwartiertje kunt u het leven van uw dak erg verlengen. Uw dak is namelijk een broeiplek van alg en mos, zeker wanneer u ook veel bladeren op uw dak heeft. Door dit allemaal weg te halen gaat uw dak langer mee.

 

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.