Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerprijzen.nl
Dakdekkerprijzen.nl Online info & advies over de verschillende soorten dakwerken en hun prijzen.
banner image

Dakbedekking plat dak

Voor het bedekken van platte daken worden doorgaans 3 materialen gebruikt: Bitumen, EPDM en PVC. Alles over de eigenschappen en prijzen van deze materialen lees je hier.

 

1. Plat dak bedekken met Bitumen

Bitumen dakbedekking heeft als voordeel dat het relatief goedkoop is en al vele jaren zijn diensten heeft bewezen. Bitumen op basis van polymeer wordt het vaakst gebruikt. Aangezien dat bestaat uit glasvezel of polyester is het erg sterk en scheurvast.

Polymeerbitumen is er in 2 uitvoeringen: De APP-variant is UV-bestendig en beschermd tegen hoge temperaturen. De SBS-variant is gevoeliger voor zonlicht, maar is soepeler en kleeft beter.

Richtprijs plat dak bedekken met bitumen: € 40 – 60 per m² (incl. btw en plaatsing) 
» Vraag vrijblijvend offertes aan voor Bitumen dakbedekking voor jouw plat dak.

 

2. Plat dak bedekken met EPDM

EPDM dakbedekking of synthetisch rubber is vrij nieuw maar heeft wel enkele grote troeven ten opzichte van bitumen. Zo is het enorm duurzaam. Het kan tot 30 à 50 jaar meegaan. Let op, de effectieve levensduur is sterk afhankelijk van het merk, het onderhoud en de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing.

EPDM dakbedekking voor een plat dak wordt meestal op maat gemaakt. Daardoor kan het in 1 geheel op het dak gelegd worden en verkleint het risico op lekkages. Let wel, de aansluitingen bij de naden blijft moeilijk en wordt daarom vaak als een nadeel van EPDM dakbedekking gezien.

EPDM-folie aanbrengen doet men meestal met lijm. Soms wordt ook hete lucht gebruikt. Het gaat dan om folie met elastomeer, wat vloeibaar wordt bij verhitting.

Richtprijs plat dak bedekken met EPDM: € 60 – 80 per m² (incl. btw en plaatsing) 
» Vraag vrijblijvend offertes aan voor EPDM dakbedekking voor jouw plat dak.

 

3. Plat dak bedekken met PVC

PVC dakbedekking is, in tegenstelling tot EPDM, gevoeliger voor zonlicht. Het gaat gemiddeld 15 à 40 jaar mee. Let op, de effectieve levensduur is sterk afhankelijk van het merk, het onderhoud en de kwaliteit van het materiaal en de plaatsing.

Het grote voordeel is wel dat PVC beter aansluit aan de naden. Het aanbrengen (met lijm) gebeurt in banen waarbij de verschillende stroken elkaar overlappen.

Dakbedekking in PVC kan rechtsreeks aangebracht worden op een bestaande bitumenlaag. Er moet dan wel een speciale folie, voorzien van een beschermingslaag, gebruikt worden.

Richtprijs plat dak bedekken met PVC: € 50 – 70 per m² (incl. btw en plaatsing) 
» Vraag vrijblijvend offertes aan voor PVC dakbedekking voor jouw plat dak.

 

Dakbdekking plat dak

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.