Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerprijzen.nl
Dakdekkerprijzen.nl Online info & advies over de verschillende soorten dakwerken en hun prijzen.
banner image

Dak renoveren: wat zijn de mogelijkheden?

Een dak renoveren kan op verschillende manieren gebeuren. Je kan bijvoorbeeld de dakbedekking laten vernieuwen, een overzetdak plaatsen of de gehele dakconstructie laten vernieuwen. In dit artikel vind je meer info over de mogelijkheden bij een dakrenovatie.

 

1) Nieuwe dakbedekking plaatsen

Als de onderliggende constructie van je dak nog in goede staat is, kan je ervoor kiezen om alleen de dakbedekking te vernieuwen. Het kan gaan om een gedeeltelijke of een volledige vernieuwing.

Er kan tijdens deze dakwerken ook een onderdak geplaatst worden als dit nog niet aanwezig was, of het onderdak kan vernieuwd worden. Deze laag vormt een extra bescherming voor de dakconstructie. Als je dak nog niet of onvoldoende geïsoleerd is, dan is een dakrenovatie ook de ideale gelegenheid om in isolatie te investeren. Lees hier alles over dakisolatie.

 

2) Dak renoveren door een overzetdak te plaatsen

Bij overzetdaken wordt een nieuwe dakbedekking, bestaande uit metalen panelen met het uitzicht van dakpannen, op de bestaande bedekking geplaatst. Wil je je dak renoveren en ben je op zoek naar een snelle oplossing die weinig afbraakwerk vereist, dan is een overzetdak zeker het overwegen waard. Het is wel afhankelijk van de soort dakbedekking of het mogelijk is om er een overzetdak op te plaatsen.

 

3) Dak volledig vernieuwen

Als de constructie van het dak bijvoorbeeld door insecten of vocht is aangetast, dan zal het nodig zijn om een volledige dakrenovatie uit te voeren. Fouten in de dakconstructie kunnen met behulp van verstevigende balken eventueel nog verholpen worden. Om te weten wat de meest geschikte renovatiemethode is voor jouw dak schakel je best een professionele dakdekker in. Lees hier meer over het vervangen van een dak.

 

Wil je je dak renoveren en ben je op zoek naar een prijs op maat van jouw project? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen voor allerlei soorten dakwerken bij professionele dakdekkers. Klik hier voor meer informatie.

 

dak renoveren

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.