Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dakdekkerprijzen.nl
Dakdekkerprijzen.nl Online info & advies over de verschillende soorten dakwerken en hun prijzen.
banner image

EPDM dakbedekking

EPDM is een soort dakbedekking op basis van rubber. Het wordt voornamelijk gebruikt bij platte daken en is een sterke opvolger voor traditionele roofing. Wenst u uw dak professioneel te laten afwerken met EPDM?

 

Wat is EPDM en welke voordelen zijn er aan verbonden?

Een andere naam voor EPDM is hightech-synthetisch rubber. Het grootste voordeel van EPDM ten opzichte van andere dakbedekkingen is dat het op maat gemaakt wordt. Het wordt met niet met machines maar met de hand gesneden en past dus helemaal perfect op uw dak. Dit zorgt er dus ook voor dat de kans op een lekkage veel kleiner is met EPDM.

Wanneer je EPDM dakbedekking eenmaal op je dak ligt hoef je er niets meer aan te doen, EPDM is namelijk vrij van onderhoud.

Door het rubber in de dakbedekking heeft EPDM nog veel meer voordelen zoals dat het erg elastisch is, zelfs wanneer de temperatuur sterk verandert.

Het is ook bestendig tegen wortels en bestand tegen heftige weersschommelingen, iets dat wel van pas komt in Nederland!

 

EPDM dakbedekking combineren met groen!

EPDM wordt gemaakt van een synthetisch soort rubber wat tegen wortels kan. EPDM dakbedekking is dus een ideale dakbedekking wanneer u een groendak wil. Een groendak is erg handig en brengt ook enorm veel voordelen met zich mee. Zo zorgt een groendak er vaak voor dat de levensduur van uw dakbedekking enorm toeneemt.

Verder is het een extra beschermlaag voor je dakbedekking. Het beschermt tegen weersomstandigheden, UV-straling en andere effecten van buitenaf die uw dakbescherming kunnen schaden.

 

Interesse in EPDM dakbedekking? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en ontvang vrijblijvend verschillende offertes van onze aangesloten vakmannen. Klik hier voor meer informatie.

 

EPDM dakbedekking

 

Zelf EPDM dakbedekking aanleggen

Een EPDM dakbedekking wordt met de hand op maat gesneden. Dit maakt hem ideaal om zelf aan te leggen. Een beetje klusser kan ook deze dakbedekking aanleggen. Het is makkelijk te doen met primer en lijn.

Toch is het wel verstandig om te overwegen een ervaren dakdekker in te schakelen. Die is immers ervaren en weet wanneer er het best met de EPDM gewerkt kan worden, en andere details zoals hoeveel en waar de lijm het beste aangebracht kan worden. Ontvang vrijblijvend offertes van professionele dakdekkers via de offertepagina.

 

Hoe leg ik EPDM zelf aan?

EPDM dakbedekking zelf aanleggen is niet extreem moeilijk, maar het is wel iets dat je even moet snappen. De meest gemaakte beginnersfout is het niet weten welke kant de boven of de onderkant is. Dit maakt niet uit, beide kanten zijn zowel als boven en onderkant te gebruiken. Let er op dat je van tevoren zeker weet dat de dakbedekking op de juiste maat gesneden is. Niets is zo vervelend als halverwege erachter komen dat je een stuk teveel hebt, of nog erger, mist. Let erop dat je zorgvuldig te werk gaat en probeer het werk niet af te raffelen. EPDM kan heel lang meegaan wanneer het goed aangelegd is.

 

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakdekker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.